Pannen geschikt voor salsa

Kookgerei voor Salsa

Wat is het beste kookgerei voor tomatensaus en andere zure voedingsmiddelen?

Om te beginnen, probeer ik geld en kastruimte te besparen door multifunctioneel kookgerei te kiezen. Maar ik hou van tomatensaus. Het is misschien niet superlekker, maar ik ben dol op het maken van tomatensaus, het heeft zoveel vrijheid om dit en dat te proberen, het is een beetje een religie voor mij.

Vreemd genoeg bereid ik mijn saus in een OUDE kromme sauspot, ik wil zijn staal zeggen, maar daar ben ik niet eens zeker van. het verwarmt erg ongelijk en het is tijd om hem te vervangen. Ik realiseer me dat dit een beetje overdreven is, maar het past bij mij. Ik dacht aan een gietijzeren Nederlandse oven, maar volgens mij kan het de smaak verminderen en een metaalachtige smaak geven.

Ik heb dit gelezen van alle metalen, aluminium, staal, roestvrij, koperen ijzersupplementen naast mijn dieet, ik neem mijn saus metaalvrij en bewaar mijn flinstone-kauwtabletten. Misschien een geëmailleerd gietijzer of geëmailleerd keramiek?

Ik zag een glazen / keramische pyrex Nederlandse oven als goed bestempeld voor zure sauzen. En ik zag wat voordelen van koperen pannen bij Simple Human:

https://www.simple-human.nl/koperen-pannen/voordelen-van-het-gebruik-van-koperen-pannen/

Ik zou geen glas of pyrex gebruiken omdat ze niet op een kookplaat zouden moeten worden gebruikt. Ik maak mijn tomatensaus in een aluminium soeppan. Het smaakt niet metaalachtig. Koperen kookgerei is gevoerd, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Koperen kookgerei is ook uiterst duur. Roestvrij staal is niet-reactief, dus dat is een goede keuze, net als geëmailleerd gietijzer. Veel mexicaanse koks zweren bij koper, en daar gebruiken ze ook veel tomaat voor hun salsa.

Ik ben het ermee eens dat een glazen pryrex Nederlandse oven is niet geschikt voor koken op hoge temperaturen en u zei dat u een multifunctioneel kookgerei wilt. Gietijzeren kookgerei (kaal of geëmailleerd) heeft een langzame warmtereactie, dus ze zijn niet geschikt voor het maken van delicate saus. Ik denk dat geplateerd roestvrij staal kookgerei (bijvoorbeeld roestvrij staal-aluminium-roestvrij staal) een veilige gok is. Ze zijn erg niet-reactief, dus je zou niet in staat moeten zijn om een ​​metaalsmaak te proeven. Ze zijn goedkoper dan conserven van koper en zijn veelzijdiger.

Voor het maken van kleinere hoeveelheden (5-7 liter) tomatensaus, zou ik een Le Creuset geëmailleerde gietijzeren Franse oven aanbevelen. Het leuke aan LC is dat je de verschillende ingrediënten in de pot bruin kunt kleuren en dan de tomaat erin kunt gooien.

lekkere salsa maak je in een koperen pan

 

Ik vind dat mijn Lodge en Le Cruset gietijzer zeer veelzijdig multifunctioneel kookgerei zijn. Zoals opgemerkt, kan gietijzer lange tijd nodig hebben om op te warmen en af ​​te koelen. Ik ontdekte de geneugten van gietijzeren koken terwijl ik in een appartement woonde met een slecht fornuis / fornuis. De ongelijkmatige verwarming en de “coils” met een relatief lage output zouden het vlees niet bruin maken en zouden de dingen ongelijkmatig verwarmen.

De gietijzeren oven, koekenpannen en pannen die ik kocht, verbeterden echt de kwaliteit van mijn kookkunsten. Ik kon gietijzer in de oven of op de brander leggen en ze een hele tijd laten staan ​​om het op te warmen en dan een kip, gebraden vlees, ham, enz. In bruin te gooien voordat het kookgerei afkoelde. De thermische massa werd effectief behandeld met warme en koude plekken, dus koken was veel meer zelfs.

Voor zuur koken heb ik een goede roestvrij “multi-layer sandwich” pot bewaard voor het koken van pasta en het koken van zure sauzen. Zorg ervoor dat je een roestvrijstalen pan krijgt die erg dik is aan de onderkant met een aluminiumschijf of sandwich. Vermijd de goedkopere dunne pannen en potten omdat ze heel gemakkelijk kunnen schroeien met veel sauzen. Zorg ervoor dat je de winkels met kortingoverschotten bekijkt en zoek naar closeouts om je dollars te strekken.

Geëmailleerd gietijzer zal heel goed werken voor wat je wilt als je kunt leven zonder stalen gereedschap erin te gebruiken en het zal laten afkoelen voordat je het wast om het glazuur te behouden. Houd er echter rekening mee dat voor de thermische massa een verandering in de kooktechniek nodig is totdat je leert om de pan niet te veel te verwarmen (het duurt zo lang om af te koelen dat je dingen kunt verschroeien als je het verwarmingsniveau te hoog schiet).