verschillende potten shoppen

Online shoppen voor potten

Winkelen voor potten en pannen

Een goed gevulde keuken bevat een verscheidenheid aan potten en pannen. U wilt natuurlijk uw favoriete recepten maken en dan heb je soms ook speciale potten nodig.

Potten en pannen zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen. Aluminium pannen en koperen pannen zijn de beste warmtegeleiders; Alle koperen pannen zijn echter duur en makkelijk te beschadigen, terwijl gewone aluminiumpannen op bepaalde voedingsmiddelen kunnen reageren.

Daarom zijn goede keuzemogelijkheden voor de thuiskok zware roestvrijstalen pannen met koperbodems, pannen bekleed met aluminium tussen roestvrij staal en aluminium pannen behandeld met een proces dat bekend staat als hard anodisatie. Anodisatie creëert een niet-corrosieve laag die warmte verspreid.

Bij verzamelgidsen voor achteraf betalen als onlinebestellen-achterafbetalen.nl kun je goede plekken vinden om je pannen online te winkelen, of je kiest er natuurlijk voor om gezellig met je moeder de stad in te trekken.

Zware pannen worden vaak in onze recepten genoemd omdat ze gelijkmatig de temperatuur kunnen verdelen. Koperbodem, gietijzer, gegalvaniseerd gietijzer, geanodiseerd aluminium en bekleed aluminium zijn allemaal goede keuzes voor zware bodempannen. Kookgerei wat vaak gebruikt wordt om recepten te maken zijn hieronder opgesomd.

Dubbele ketel: Twee pannen die samenwerken; Één past bovenop de andere. Water in de onderste pan helpt om de inhoud in de bovenste pan zachtjes te koken. Als u geen dubbele ketel bezit, vervangt u er eentje met een metalen of hittebestendige glazen kom en een pan. De kom moet breed genoeg zijn, zodat het in de pan past, maar niet het kokende water onderin de pan raken.

hoe shop je voor potten en pannen

Ik heb bijvoorbeeld in Utrecht al een heel leuke winkel gezien om een langs te gaan. Daar hebben ze bijvoorbeeld de Nederlandse oven of waterkoker. Deze grote, zware potten met strakke handgrepen aan tegenover elkaar gelegen zijden van de velg worden gebruikt voor soepen, stoofpotjes en vleeswaren.

Bij het inblikken wordt vaak zo’n ketel gebruikt. Maten van 1-, 2- en 3-kwart, met deksels. Het is het beste om een ​​paar verschillende maten van deze veelzijdige, langwerpige pannen te hebben. Skillets: Soms wordt het een koekenpan genoemd, een koekenpan is een langwerpige, laagzijdige pan.

Vaak zitten de zijkanten laag om het stoom uit de pan te laten ontsnappen. Grote 10-cm en extra grote 12-cm schotels zijn het meest nuttig. Een 10-cm nonstick koekenpan komt ook handig van pas. Andere maten zijn klein (6-cm) en een medium van 8-cm.

Als u de pan in de oven moet gebruiken, moet u ervoor zorgen dat het handvat hoge temperaturen kan weerstaan. In geval van twijfel, draai de handgreep in een paar lagen zware folie of selecteer een pan met een verwijderbare handgreep zodat je deze er altijd nog af kunt halen.

Groentestoomboot als inklapbare of insteek pan. Een geperforeerde mand die voedsel in kokend water in een pan houdt om het te stomen in plaats van te koken. Hoewel deze producten niet essentieel zijn voor de meeste recepten, bieden deze specialiteiten functies die het maken van een specifiek voedsel gemakkelijker maken.

Griddles: Deze platte, vaak kantloze pan maakt pannenkoeken een eitje. Nonstick griddles helpen u ook met een minimum aan vet te koken.

wie wil er nu niet zulke mooie pannen bestellen

Grillpaneel: De groeven van deze zware, kachelplaat, griddle-type pan laten vet afvoeren van het voedsel en voegt tegelijkertijd smakelijke grillstrepen toe aan de gebakken producten.

Omeletpannen: aflopende zijden en een nonstick oppervlak maken het makkelijk om omeletten te vouwen en uit de pan te laten glijden.

Hoe te Winkelen voor KookwarenSharon Franke, de directeur van de Good Housekeeping Research Institute’s Food Appliances, heeft een aantal handige tips voor het kopen van kookgerei.

Wat is het verschil tussen kookgerei gemaakt van koper, aluminium, geanodiseerd aluminium en roestvrij staal? Elk materiaal heeft enkele voor- en nadelen. Koper is de beste geleider van warmte, maar het is duur en moeilijk te reinigen. De volgende beste keuze voor prestatie is aluminium, maar aangezien het metaal matgrijs kan worden, wordt het bijna altijd bekleed met een nonstick finish of gemaakt van geanodiseerd aluminium. U moet de meeste geanodiseerde aluminium pannen met de hand wassen en drogen.

Roestvrij staal is een slechte geleider van warmte, maar zeer duurzaam en aantrekkelijk. Maar om de afwerking glanzend te houden moet je aardig wat blijven poetsen.

Zo veel potten en pannen hebben glazen deksels. Zullen ze niet breken? In onze tests bij de laboratoria Good Housekeeping Research Institute hebben de glazen deksels het nog nooit af laten weten, zelfs als we ze van een standaardtafel lieten vallen.

Moet ik een complete kookset kopen? Sets zijn zeer zuinig – maar alleen als u elk stuk ook echt nodig hebt. Als u genoeg potten hebt en alleen skillets nodig hebt (of vice versa), kunt u ze individueel kopen voor een fatsoenlijke prijs.

De duurste kookgerei op de markt is vaak te zwaar voor mij. Moet ik zwaargewicht kookgerei kopen om goede resultaten te krijgen? Over het algemeen doet zwaardere kookgerei hitte beter dan dunner kookgerei. U hoeft echter niet zware kookgerei te kopen om goede kookprestaties te krijgen. Vermijd uitzonderlijk dunne en lichtgewicht stukken.

Beveel u nonstick afwerkingen aan? Ja. Ze houden van voedsel, zodat ze de hoeveelheid vet die je nodig hebt om te koken vermindert, en je maakt ze met een briesje schoon. Ik adviseer het kopen van matig geprijsde nonstick skillets en vervang ze als de finish niet meer effectief lijkt.

Voor een startende kok, welke kookgerei raadt u aan? Elke keuken moet drie schotels hebben: een acht cm voor omeletjes of een paar hamburgers, een negen cm voor meerdere hamburgers of kippenborsten, of voor een frittata en een diepzijdige 12 cm koekenpan voor het koken van een eenpansgerecht.

Daarnaast kunt u twee- en drie-kwartssaus gebruiken voor het verwarmen van soep of stoomrijst en groenten. Een vier- tot zes-kwartse Nederlandse oven voor stoofpotjes en braadschotels en een acht-cm kookpot voor pasta en soepen.

Wat moet ik overwegen als het gaat om handgrepen? Meer en meer kookgerei heeft siliconen handgrepen. Siliconen is erg comfortabel om vast te houden en geeft een goede grip. Het kan echter niet hoge ovenverwarmingen weerstaan.

Dus als u hoge warmte gebruikt om in de oven te bakken gebruik dan een koekenpan met een traditionele metalen handgreep. Ook handgrepen die op de pan zijn geknipt, zijn veel duurzamer dan die die worden gelijmd of vastgeschroefd. Pannen met klinknagels hebben echter kleine “bumps” binnen die extra reiniging nodig hebben.

Woks: Deze pannen zijn verkrijgbaar met afgeronde of platte bodem. Deze pannen bieden diepe, aflopende kanten die bij het roeren in de pan voedselplaten in de pan houden.

Het is niet nodig om de duurste nonstick pannen te kopen die u zich kan veroorloven, omdat hun coatings uiteindelijk beschadigd raken. Koop echter niet de goedkoopste. Kijk voor vrij zware, matig geprijsde nonstick pannen. Met de juiste zorg zullen ze drie tot vijf jaar duren voordat ze vervangen moeten worden.